Početna » Projekat: “Innovate Your Dreams – 2019“Objavljeno: 04.04.2019.g.

Projekat: “Innovate Your Dreams – 2019“ Međunarodni STEM projekat, pod nazivom“Innovate Your Dreams - 2019“, okupio je nastavnike iz cijelog svijeta i prijavilo se oko 50 zemalja, 2.000 nastavnika i 100.000 učenika. Iz Bosne i Hercegovine učestvovalo je oko 500 učenika i 43 nastavnika iz 8 gradova . JU MSŠ“Musa Ćazim Ćatić“ Kladanj je jedna od 16 škola TK koja je učestvovala u ovom projektu sa 30 učenika i 4 nastavnika. Ovaj projekat u MSŠ Kladanj, u dvije grupe, vodile su profesorice: Halilović Muradifa i Zlatarević Sanela, te Imamović Elvisa i Kladanjčić Džemka. U toku sedam sedmica rada obrađeno je 6 tema: • A promising future (Obećavajuća budućnost) • Everything you can imagine is real (Sve što zamisliš to možeš i ostvariti) • Cultivating competencies (Njegovanje kompetencija) • World in 2030 (Svijet 2030) • Potter's Wheel (Grnčarski točak) • 3E’s (Enough Energy for Everyone) (Dovoljno energije za sve) Odrađeno je oko 20 razlišitih prezentacija, 4 izložbe, 15 kraćih video objava, preko 30 sastanaka, jako mnogo praktičnih i likovnih radova, fotografija, izvještaja, izlazaka na teren i dr...jako puno grupnog i individualnog rada...
Učenici, učesnici projekta su: 1.grupa: Avdibegović Faris, Čamdžić Lejla, Hurić Ismail, Jusupović Adi, Kamenčić Amna, Kovačević Arma, Kovačević Ejub, Mezetović Nerma, Sarajlić Semir, Softić Adna, Suljkić Ilma i Šarić Irma.
2.grupa: Alajmović Armina, Selimović Edina, Tabić Nedim, Kolak Adem ,Selimbašić Faruk, Avdibegović Emra, Halilović Nedim, Halilović Amar, Turalić Kenan, Hajdarević Šejla, Gogić Irna, Kavazović Nejla, Kadić Nejra, Avdibegović Ilma, Šarić Elma, Kasapović Ajla i Musić Belma.
Na kraju su stigli i certifikati za projekat „Innovate Your Dreams – 2019“ ( Inoviraj snove). O projektu: Osnivači ovog projekta su Khurram Whiz, nastavnik iz Pakistana i Rania Lampou, nastavnica iz Grčke.
Cilj projekta je da pomogne učenicima da razumiju i da se pripreme za zanimanja budućnosti. Projekat se bavi promocijom tri od ukupno 17 održivih razvojnih ciljeva Ujedinjenih nacija (UN´s SDGs, ili Agenda2030; Quality Education, Affordable and Clean Energy, Industry, Innovation and Infrastructure). Učenici su u toku sedam sedmica imati priliku da kroz različite projektne aktivnosti promovišu kompetencije kao što su komunikacija, saradnja, kritičko razmišljanje, rješavanje problema, kreativnost, inovativnost i digitalne kompetencije.
Izaberi koliko želis slika u jednom redu:
Posjetite nas

Web dizajn Rifet Gazdić & Senahid Gazdić | Početna | Vrh |